Wij actualiseren ons online assortiment met grote regelmaat.
Mocht je favoriet gedistilleerd niet online staan of je wilt de voorraad weten?
Bel naar 040-2437543 of kom langs in onze mooie winkel in Eindhoven
Assortiment
Klik op één van de onderstaande artikelen geschreven door œnologue Gerard Horstink en verdeeld in onderstaande categorieën:
De meeste droge witte wijn is bedoeld om op relatief korte termijn gedronken te worden. Het frisse en fruitige arom van jonge wijn is doorgaans niet lang houdbaar..
De transformatie van druiven en most (geperst druivensap) in wijn, ofwel vinificatie, is voor zowel witte als rode wijn een complex proces waarbij het vakmanschap van de wijnmaker een cruciale rol speelt...
De meest exclusieve droge witte wijnen ter wereld komen uit de Bourgogne en worden op een bijzondere manier gevinifieerd. Het geperste witte druivensap gaat...
Rosé maken is één van de lastigste vinificatietechnieken omdat de kleur onttrokken wordt aan de druivenschil door een subtiele wijze van inweking. Tegelijkertijd lossen ook fijne schilaroma’s op in het sap zodat een evenwichtige onttrekking van kleur...
Rosé is als wijntype moeilijk te definiëren. Het 'Institut Français de la Vigne et du Vin' (IFV) stelt voor als definitie:...
Hout speelt een belangrijke rol bij de wijnbereiding. Gedurende twintig eeuwen zijn houten vaten in gebruik om wijn in op te slaan en te vervoeren...
Het eikenhouten vat dient al eeuwenlang de wijn, in eerste instantie als transportmiddel, maar vervolgens ook als opslag. Al snel bleek dat wijn opgeslagen in houten vaten...
Gewoonlijk wordt het eikenhouten vat alleen met rode wijn in verband gebracht. Witte wijnen vergisten vrijwel altijd op roestvrijstalen of betonnen tanks...
Waarom is de ene rode wijn diep van kleur en de ander juist heel licht? En waarom smaakt de ene rode wijn stevig en zelfs een beetje drogend, terwijl een andere veel soepeler...
Port is afkomstig van het bergachtige gebied rondom de Douro rivier in Noord-Portugal. De bodem is overwegend leisteenhoudend. Er zijn vele variëteiten druivenrassen aangeplant..
Dit zogenaamde appassimento-proces zorgt voor een gewichtsverlies van zo'n 30%. Het suikergehalte wordt hoger, terwijl het zuurgehalte minder toeneemt. Dit komt vooral door Botrytis cinerea...
Wanneer mag je een wijn een natuurwijn noemen? Daar zijn geen wettelijke criteria voor en daarom vroeg het Engelse wijntijdschrift Decanter diverse wijndeskundigen naar de eisen waaraan een natuurwijn (vin nature, natural wine) volgens hen moet voldoen.
In de 20e eeuw hebben wijnmakers/onderzoekers een methode ontdekt om veel fruit aan de druiven te onttrekken én een soepele rode wijn te maken die snel op dronk is zonder de stevige tannine. Deze techniek heet koolzuurgasweking (macération carbonique).
Als je strikt vegetarisch of veganistisch wilt leven, moet je ook letten op welke wijn je wel en niet kunt drinken. Wijn mag dan een plantaardig product zijn, in het productieproces wordt soms gebruik gemaakt van dierlijke bestanddelen.
Voordelen eigen account
Direct registreren