Champagne van Louis Roederer verpakt in mooie giftbox, De Cristal 2013 is het paradepaardje van het Wereldberoemde champagnehuis Louis Roederer, een champagne van uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze prestige cuvée heeft een lange geschiedenis.
Moët en Chandon, het eerste (grote) Champagne merk, heeft een Spritz ‘premix‘ gemaakt in Argentinë De basis van Chandon Spritz is een schuimwijn geproduceerd in de nabijgelegen wijngaard van Mendoza op 1.000 m hoogte, samengesteld uit chardonnay, pinot noir en sémillon.
Een mousserende rosé van Collefrisio uit de Abruzzen. De mousserende wijn Le Cave della Guardiuccia Brut Rosé weet bij de eerste aanblik te overtuigen met zijn kristallijn roze kleur. De fijne en uitnodigende perlage belooft een geurige ervaring met nuances die doen denken aan rozen en broodkorst.
Verfijnde, elegante champagne met de frisse geur van appel en lichtgeel fruit. De fijne mousse geeft de wijn een evenwichtige smaak. Prima als aperitief, goed passend bij fijne amuses of een licht voorgerecht met vis.
Een krachtige Champagne met een verfijnde geur van oranjebloesem, gedroogde perzik en brioche. Genereus, vol en verfrissend van smaak met een delicate mousse en milde textuur. De afdronk is elegant en aanhoudend. Uitstekend als feestelijk en luxe aperitief, of bijvoorbeeld te combineren met oesters.
Flesinhoud: 375 ml
Zalmroze van kleur, licht fruitig van geur met nuances van rode bessen en aardbei. De smaakstructuur is rond, droog en aromatisch en aanhoudend in de afdronk. Feestelijk aperitief, maar ook prima bij milde tapas of een koude visschotel.
Complexe Cava met een krachtig aroma van kruiden, groene appel en toast. De smaak zet vol en fris in en eindigt aromatisch met een krachtige afdronk. Uitstekend aperitief bij amuses, maar ook te combineren met koude schotels met vlees en vis.
Prettig, geurig en met een verfrissende bubbel: zuiver floraal muskaataroma met fijne citrusnuances en een frisse, zoete smaakstructuur. Heerlijk, laagalcoholisch aperitief, maar ook prima bij licht gekruide tapa's.
Mousserende wijn bevat koolzuurbelletjes, die ontstaan tijdens een tweede vergisting van de stille basiswijn. Die vergisting wordt op gang geholpen door wat suiker en gist aan de basiswijn toe te voegen. Zo’n tweede vergisting op fles wordt aangeduid als de traditionele of klassieke methode, terwijl een tweede vergisting op tank charmatmethode heet. De belletjes voelen niet alleen prettig aan in je mond, ze zijn ook ‘gevuld’ met smaak en voegen daardoor iets extra’s toe. Voorbeelden van mousserende wijn zijn champagne, crémant, cava, spumante en sekt. Buiten Europa maakt men sparkling wine, behalve in Zuid-Afrika, waar de mousserende wijnen in de categorie Vonkelwyn of Méthode Cap Classique vallen. Er zijn verschillende smaaktypen. Het standaardtype is brut, met maximaal 12 gram restzoet per liter. Wie droger wil, kiest extra brut (6 gram per liter) of brut nature (3 gram per liter). Zoetere versies zijn er ook: extra dry (tot 17 gram per liter), sec (tot 32 gram per liter), demi-sec (32-50 gram per liter) en doux (meer dan 50 gram per liter).