Gemarineerde kerriekarbonades

Voor 6 personen, 6 grote varkenskarbonades (je kunt ook lamskoteletten gebruiken)

Kerriemarinade

  • 1 grote ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook, gekneusd met de zijkant van een mes
  • 3 theelepels mild kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel verse gember, geschild & gehakt
  • 375 ml water
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 1,5 eetlepel abrikozenjam zonder stukjes
  • 2 laurierblaadjes

Bereiden

  • Bak de ui en knoflook in een pan tot ze zacht zijn
  • Draai het vuur laag en voeg de kerriepoeder, specerijen en gember toe; bak 2 minuten zachtjes mee
  • Voeg water, wijnazijn, jam en laurierblaadjes toe en laat 2 minuten sudderen
  • Snijd overtollig vet van de karbonades en leg ze in een glazen schaal
  • Bedek met het mengsel en laat onafgedekt 1 dag marineren
  • Draai de karbonades af en toe om
  • Braai de karbonades boven hete kolen en verwarm de overgebleven marinade zodat die als saus kan dienen
Bronvermelding: Cape Wine Braaimasters
  Recept downloaden

Nieuwe Trek Western Cape Pinotage 2023

Paarsrood gekleurde wijn met een ingetogen geur van rijpe kers, braam, pruim en lichte toast. De smaak is jammy en vol met donker fruit, soepele tannine en een opwekkende frisheid. De afdronk is elegant met subtiel eiken en specerijen.

14,5
Perswijn
2022
Perswijn: 14,5 punten

Open, bloesem, rood fruit, bessen, kersen, fris, mooie zuren, elegant, mild bitter.
8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

We krijgen wat het etiket belooft: 'hier die juweel van 'n pinotage het intense rooi kersie- en pruimgeure' , 'ondersteun deur spesery en eikehoutroostering'.

DeMorgenzon Stellenbosch DMZ Syrah 2020

Zuid-Afrikaanse rode wijn met een intense geur van bessen, zwart fruit en eikenhout. Vol en zacht van smaak: heel goed te combineren met gebraden of gegrild vlees.

92
Tim Atkin
2022
Tim Atkin MW: 92 punten

This has an appealing medley of blackberry and summer berry flavours, some tobacco and aromatic spice notes from 50% whole bunches and scented 10% new oak.
89
Vinous
2021
Vinous: 89 punten

The 2021 shows finely delineated black fruit, blackcurrant leaf, nettle and cracked black pepper. The palate is medium-bodied and linear, with crunchy black fruit and that black pepper.
92
Tim Atkin
2021
Tim Atkin MW: 92 punten

Incense and liquorice aromas lead you into a palate that has classic flavours of tapenade, plum and blackberry and a waft of fynbos aromas.
88
Parker
2020
The Wine Advocate: 88 punten

Medium-bodied with a drying finish, this wine is best ideally paired with hearty dishes like a bologna sandwich or biltong; it needs food.

15,20

Vanaf 12 flessen 13,95 per fles

Even geduld a.u.b.