Het is de beroemdste wijn uit Portugal: port, genoemd naar de stad Porto. Via de haven van deze stad werden eeuwenlang versterkte wijnen uit de Dourovallei verscheept, nadat ze eerst in de voorstad Vila Nova de Gaia hun rijping hadden ondergaan. De Dourovallei zelf vormt, met zijn zeer indrukwekkende terraswijngaarden, een van de meest spectaculaire cultuurlandschappen ter wereld. Voor port wordt eerst een basiswijn gemaakt, die uit een groot aantal druivenrassen bestaat. De vergisting van die wijn wordt onderbroken door aguardente (wijnalcohol) toe te voegen. Dat zorgt voor een zoete rode wijn met veel tannine en een hoog alcoholgehalte. Een rijping op hout is dan ook nodig om de wijn aangenaam drinkbaar te maken. De meeste portwijnen zijn blends, samengesteld uit diverse jaren.
Stro-witte kleur. Een delicate, vers fruit aroma met tonen van gedroogde vijgen en honing. In de mond, wat harsachtige aroma's die worden gecompenseerd door de juiste zuurgraad. Een droge en lange afdronk.
Steenrood tot taankleurig, met topaas kleurig hart. Intense fruitige geur, vijgen en gedroogd blad. De eerste impressie is licht en warm, ontwikkelend in een rijke zachtheid. Deze goed gerijpte port heeft een fijne smaakvolle en droge afdronk.
Als eerbetoon aan 'de Ferreirinha', is de Dona Antonia range inmiddels versterkt met een bijzondere Reserva White / Branco naast de geroemde DONA ANTONIA Reserva Tawny. Goudgeel van kleur, een intens aroma met tonen van bittere marmelade, bloemen en exotisch hout.
Een meesterlijke selectie van portwijnen, komend van Ferreira's Quinta do Seixo. Met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar en een elegante opvoeding op eiken, is FERREIRA erin geslaagd het intense fruit van een Vintage met de zachte rijpheid van een houtgelagerde Tawny te combineren.
In het hart van de innovatieve Brainportregio, omringd door de natuur en de gemoedelijkheid van de Kempen, is door Oscar Quevedo, van het gelijknamige porthuis, een port ontwikkeld voor levensgenieters én pioniers, voor liefhebbers van het goede leven én innovatie.
Flesinhoud: 500 ml
Krachtige Vintage Port met intens rijp fruit in de geur en smaak. De oogst 2010 behoort weliswaar niet tot de beste portjaren, maar des te indrukwekkender is de kwaliteit van de Quinta do Crasto.
Verbluffend goede vintage port uit lastig, want zeer droog oogstjaar 2005. Intens fruitig in de geur, met tonen van pruimen, vijgen en bessen. Geconcentreerd, elegant, en complex, met zachte tannines en een lange afdronk.
Deze premium reserva Tawny Port is uitgebracht om Dona Antónia Adelaide Ferreira te eren. Onder leiding van haar, groeide het porthuis tot het Ferreira van vandaag.
Onder leiding van Dona Antónia Adelaide Ferreira, groeide het porthuis tot het Ferreira van vandaag. Deze premium reserva Witte Port is uitgebracht om haar te eren.
Onder leiding van Dona Antónia Adelaide Ferreira, groeide het porthuis tot het Ferreira van vandaag. Deze Witte Port is 10 jaar gelagerd en uitgebracht om haar te eren.
Flesinhoud: 375 ml
Deze 10 jaar oude Tawny Port is een stap hoger dan de reserva port en ook uitgebracht om Dona Antónia Adelaide Ferreira te eren. Onder leiding van haar, groeide het porthuis tot het Ferreira van vandaag.
Verrfijnde Tawny met een complexe, gerijpte geur van pruim, dadel, tabak, rozijnen en karamel. De smaak is delicaat en volzoet met gedroogd fruit, zachte tannine en milde zuren. Heerlijk bij noten- en chocoladedesserts of gerijpte harde kazen.