David Sautereau wist al op jonge leeftijd dat hij het ouderlijk domein in Sancerre over wilde nemen. Daarom studeerde hij oenologie in Bourgogne en Champagne en deed hij verdere ervaring op in Zwitserland, Californië en Australië. Dankzij de nauwe samenwerking met zijn ouders en oom voegde hij aan al zijn opgedane kennis van de modernste wijnmaaktechnieken de minstens zo belangrijke savoir-faire van zijn familie toe. David vertegenwoordigt met trots de tiende generatie en realiseerde zijn eerste oogst in 1997.
Davids belangrijkste focus is het tot uiting brengen van het klassieke Sancerre-terroir in zijn wijnen. De wijngaarden bevinden zich in Crézancy, Bué en Sancerre. Twee derde is beplant met sauvignon blanc voor de productie van de witte Sancerre, een derde met pinot noir, voor Sancerre Rouge en Rosé. De wijngaarden worden gekenmerkt door typische Sancerre-terroirs: les caillottes (zeer kalkrijk), les terres blanches (rijk aan mariene fossielen), marnes kimméridgiennes (de beroemde klei- en kalkrijke bodem die je ook in Chablis vindt) en les terres rouges (ijzerhoudend zandsteen).
David bewerkt de wijngaarden zoveel mogelijk in harmonie met de natuur en richt zich op biodiversiteit en een gezond bodemleven. In de kelder houdt hij het simpel, met een koele vergisting voor een pure, fruitige stijl en een korte rijping op de gisten voor wat meer body en complexiteit. Davids Sancerres zijn dan ook prachtig klassiek, met een fraaie spanning en finesse.