Het dorpje Givry is centraal gelegen in de Côte Chalonnaise en is tevens de herkomstbenaming voor witte en rode bourgogne uit deze streek. Xavier en Guillemette Besson bezitten 8,5 hectare wijngaard rondom Givry, waarvan een kwart chardonnay en driekwart pinot noir.
Vanaf 1989 levert men niet meer aan de handel, maar produceert men enkel nog van eigen wijngaarden. Alle aandacht gaat sindsdien uit naar het zorgvuldig onderhouden van de wijngaard en een traditionele bodembewerking. Een gezonde bodem levert gezonde druiven en die leveren op hun beurt hoge kwaliteitswijn. Het streven naar lage rendementen en een bescheiden en beredeneerd gebruik van bestrijdingsmiddelen zorgt voor een optimale kwaliteit van de druiven.
De wijnbereiding is klassiek: wit vergist en rijpt op eikenhouten vat, rood vergist in grote kuipen met de traditionele pigeage, het insteken en onderdompelen van de schillen en pitten in de gistende wijn. De rijping geschiedt op eikenhouten vaten. Het streven van Xavier Besson is frisse, toegankelijke en geurige witte Givry te maken en pittige, fruitige rode Givry waarin het pinot noir karakter zeer herkenbaar is.